Olomoučtí atleti třetí mezi akademiky

Fotogalerie: Zdeněk Rakowski
čtvrtek 9. ledna 2014, 07:34 - Text: Martin Višňa

Dva tituly a celkové třetí místo vybojovali reprezentanti Univerzity Palackého na pondělním Akademickém mistrovství České republiky v halové atletice na pražském Strahově.

Přemožitele nenašel na trati 1500 metrů přírodovědec Roman Paulík. „Byly to přece jen první závody, žádný zázračný čas jsem neočekával. Věděl jsem, že jsem favorit a že se bude rozhodovat ve finiši. Tak se také stalo, běželo se vlažně, udával jsem pohodové tempo. Posledních tři sta metrů se začalo zrychlovat, ale po nástupu Petera jsem si hlídal, aby mi nijak moc neuskočil, a na poslední padesátce jsem jej přespurtoval,“ komentoval svůj triumf pětinásobný přeborník Univerzity Palackého v přespolním běhu.

Druhý titul přidala ženská štafeta ve složení Kamila Němcová, Adéla Balůsková, Michaela Kučerová a Andrea Holleyová. Pro posledně jmenovanou byl šampionát testem sil před začátkem atletické sezony. „Vyzkoušela jsem šedesát a dvě stě metrů ve štafetě. Svou hlavní disciplínu čtyři sta metů poběžím poprvé až za dva týdny ve Vídni. Ale kratší tratě na akademickém mistrovství pro mě dopadly dobře, začínám s lepšími časy než minulou sezonu, takže u mě spokojenost,“ uvedla studentka fakulty tělesné kultury, která vloni na Českých akademických hrách ovládla 400 metrů překážek.

Dalšími cennými kovy do olomoucké sbírky přispěli druhými místy Kamila Němcová na 800 metrů, Michaela Kučerová ve skoku dalekém a Ondřej Hrazdil na šedesátce. Bronzovou medaili vybojovala výškařka Adéla Balůsková.

V celkovém součtu skončila reprezentace Univerzity Palackého na třetím místě za atlety pražského ČVUT a Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. V celkovém pořadí žen přitom olomoucké atletky s nasbíranými 56 body dominovaly, muži skončili pátí.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.