Olomoucký kraj se představil na bruselských Open Days

Představení Národního telemedicínského centra v Bruselu.
Foto: archiv OK4EU
středa 16. října 2013, 12:00 - Text: (mav)

Hned dvakrát se v průběhu uplynulého Evropského týdne regionů a měst neboli Open Days 2013 představil Olomoucký kraj. Po účasti v debatě k demografickým výzvám se jeho zástupci zapojili do odborného workshopu na téma sociální inovace. V jeho rámci proběhla také prezentace Národního telemedicínského centra.

Centrum představil jeho odborný pracovník Zdeněk Gütter jako koordinační a vzdělávací pracoviště v oblasti telemedicíny – eHealth, které vzniklo za podpory olomoucké fakultní nemocnice, 1. interní kliniky a lékařské fakulty. Jeho cílem je zejména sjednocení dílčích aktivit eHealth a zavádění moderních metod a principů do praxe.

V rámci workshopu, který připravila Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace – CZELO, prezentoval Olomoucký kraj zástupce krajského úřadu Ondřej Večeř. Ten byl také účastníkem debaty „Demografické výzvy – regionální řešení“, v níž seznámil partnerské regiony s problematikou nezaměstnanosti na Jesenicku.

Účast Olomouckého kraje na Open Days připravilo sdružení OK4EU, k jehož členům patří i Univerzita Palackého. Jeho hlavním úkolem je zastupování zájmů regionu v institucích Evropské unie. Podle Michaely Vráželové z olomoucké kanceláře OK4EU navštívilo letošní debatu i odborný workshop dohromady více než sto třicet zájemců.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.