Olomoucké volejbalistky jsou v semifinále extraligy

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
pátek 29. března 2013, 12:33 - Text: Pavel Konečný

Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc si znovu po roce zahrají o extraligové medaile. Ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série play-off zvítězily vysokoškolačky stejně jako o den dřív na palubovce Frýdku-Místku 3:0 a celou sérii ovládly poměrem 3:1 na zápasy. V boji o finále čeká Hanačky vysoce favorizovaný Prostějov.

Začátek čtvrtého čtvrtfinále byl vyrovnaný, v mírném vedení však byly po většinu času Olomoučanky. „První získaný set vysokoškolačky viditelně uklidnil. Frýdek-Místek se už do hry vrátit nedokázal. Univerzita postupně navyšovala v druhém setu svůj náskok až na konečný rozdíl deseti bodů,“ popsal utkání mluvčí olomouckého družstva Adam Fritscher.

Poslední set sice Frýdečanky dokázaly zdramatizovat, ale i ten byl nakonec vítězný pro olomoucké hráčky.

„Věděli jsme, že to bude těžké, protože Frýdek-Místek má velmi houževnatý tým. Jakmile jsme však získali první set, začal jsem věřit, že to dokážeme,“ uvedl nadšený olomoucký kouč Jiří Teplý. Jeho svěřenkyně hrály až na drobnosti zodpovědně a slušně. „Dokonce po většinu zápasu dokázaly dodržovat stanovenou taktiku. Opustily ji pouze v první polovině třetího setu, kdy začaly hrát živelně a hned jsme měli problémy. Naštěstí se brzy vrátily k zodpovědné hře,“ usmíval se Teplý.

Pod jehož vedením si tak Univerzita Palackého zahraje o medaile už potřetí v řadě. Semifinálovou sérii play-off hranou opět na tři vítězství načnou olomoucké volejbalistky v sobotu 6. dubna v 17 hodin na palubovce úřadujícího mistra a českého suveréna posledních let Prostějova. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Olymp Praha a Přerov.

TJ Sokol Frýdek-Místek - SK UP Olomouc 0:3

(-20, -15, -19)

Rozhodčí: Dziacký, Trumpeš

Sestava Olomouce:

Tinklová, Košická, Rutarová, Janečková, Kojdová, Nachmilnerová.

Libero: Maléřová. Střídaly: Piňosová, Uhrová, Rašková.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.