Olomoucké hovory

čtvrtek 26. března 2015, 09:56 - Text: (Redakční pošta)

Včera proběhl první z hovorů z cyklu „Olomouckých hovorů nejen o němčině“. Před naplněnou aulou a za přítomnosti rakouského velvyslance si o jazycích dětství, školních letech, ale i o jazycích v politice, o Helsinském výboru a česko-německé smlouvě vyprávěli Karel Schwarzenberg a Josef Jařab.Celý rozhovor, myslím, skvěle motivoval studenty k tomu, aby se učili německy. Na závěr Karel Schwarzneberg poslal právě mladým ve školách a na univerzitě vzkaz, že naučit se cizímu jazyku, nejlépe němčině, která je s češtinou v mnoha ohledech příbuzná, pomůže také hlouběji proniknout do tajů a krás vlastního, mateřského jazyka.

Přednostně motivační funkci budou mít také další hovory v cyklu (14. 4. diplomatka a herečka Magda Vášáryová, 21. 4. novinář Petr Brod, 5. 5. lékařka, prorektorka Ivana Oborná, 19. 5. hudebník Aleš Březina, 2. 6. ředitel firmy Siemens Pavel Pěnička). Máte-li tedy někdy problém motivovat se k učení němčině, přijďte do auly FF k Hovorům (nejen) o němčině!
Srdečně zdravím a těším se na Vaši účast.

Ingeborg Fialová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.