Olomoucká porodnice měla loni napilno

Ilustrační foto: SXC
čtvrtek 2. ledna 2014, 11:32 - Text: (srd)

V porodnici olomoucké fakultní nemocnice loni přišlo na svět 2212 dětí, což je nejvíce za posledních třicet let. Letošním prvním novorozencem se stal Martin Svoboda z Náměště na Hané, který se narodil na Nový rok minutu před druhou hodinou ranní.

Podle mluvčího nemocnice Egona Havrlanta je loňská nadílka novorozeňat největší od roku 1983. Navíc počet narozených miminek v největší krajské nemocnici už sedmý rok neklesl pod hranici dvou tisíc.  

„Roli v tom hraje určitě fakt, že si budoucí maminky stále častěji vybírají právě naše centrum, protože jsou s naší péči spokojeny. Je to pro nás doklad, že poskytujeme vysoce kvalitní péči nejen u rizikových porodů, ale samozřejmě také u těch běžných, které jsou bez komplikací,“ řekl vedoucí lékař perinatologického centra Martin Procházka.

Nejvíce dětí se loni v olomoucké porodnici narodilo v červenci, nejméně potom poněkud nezvykle v listopadu. Nejčastějším dívčím jménem byla znovu Tereza, mezi chlapeckými jmény vedl žebříček popularity Adam.  K ojedinělým jménům naopak patřila Celine, Torsen, Sigismond, Islambek či Ambrosio.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.