Olomouc zná nejlepší sportovce loňského roku

Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců Olomoucka.
Foto: Blanka Martinovská
středa 28. ledna 2015, 09:34 - Text: Pavel Konečný

Devětačtyřicáté kolo soutěže o nejlepšího sportovce Olomoucka roku 2014 má své vítěze. Sportovní krále v jednotlivých kategoriích vyhlásilo regionální sdružení České unie sportu ve spolupráci s městem Olomouc.

Nejlepším sportovcem okresu Olomouc za loňský rok se stal kanoista Richard Hála, nejlepším sportovním kolektivem v kategorii dospělých jsou olomoučtí extraligoví hokejisté. Objevem roku je orientační běžkyně Tereza Janošíková z SK UP Olomouc a mimořádné ocenění za dlouholetou reprezentaci náleží veslařce Pavlíně Žižkové.

Slavnostní vyhlášení hostily reprezentativní prostory olomoucké radnice a uznání se sportovcům dostalo také z rukou primátora města Olomouce Antonína Staňka a jeho náměstků Pavla Urbáška a Aleše Jakubce.

„Nové vedení města si vytyčilo jako jeden z cílů, připravit strategii financování sportu. Problematika podpory sportu, sportovních aktivit i sportovních akcí v Olomouci není jednoduchá a tlak na veřejný rozpočet je v oblasti sportu velký. Jsme si však dobře vědomi toho, že sport dokáže také reprezentovat město svými výsledky a výkony,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Podle primátora všechny oddíly a sportovní kluby, které v Olomouci působí, vytvářejí prostor pro to, aby lidé mohli svůj čas trávit aktivně a smysluplně. Za to patří dík sportovcům, trenérům i dobrovolným funkcionářům.

Partnery slavnostního vyhlášení byla také města Uničov, Litovel, Šternberk, Velká Bystřice a Moravský Beroun.

Kompletní výsledky ZDE.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.