Olomouc bude mít městského architekta

Ilustrační foto: Jan Procházka, Olomouc.cz
pondělí 8. září 2014, 09:36 - Text: (caf)

Olomouc bude mít po letech znovu svého městského architekta. Ten bude garantem estetické kvality nových staveb. Za úkol bude mít také komunikaci s laickou i odbornou veřejností. Informaci přinesl server Olomouc.cz

Do Olomouce se vrátí funkce městského architekta. Její zavedení prosadil nový vedoucí odboru koncepce a rozvoje Marek Černý, který s touto koncepcí uspěl v nedávném výběrovém řízení.

„Městský architekt by se měl stát garantem architektonicko-urbanistické kvality investičních akcí, které jsou financované z veřejných prostředků. Náplň jeho činnosti má spočívat ve spolupráci při zpracovávání zadávacích podmínek pro investiční akce města, v povinnosti sledovat a vyjadřovat se k urbanistické a architektonické činnosti na území města, včetně zajištění informovanosti samosprávy města, v povinnosti vykonávat samosprávnou činnost města, která vyplývá ze zákona o územním plánování a stavebním řádu,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Holpuch.

Podle Holpucha bude městský architekt prostředníkem v diskuzi mezi městem a odbornou i laickou veřejností.

Pozice bude obsazena vítězem výběrového řízení. O jeho výsledku však už bude zřejmě rozhodovat nové vedení města, které vzejde z podzimních voleb.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.