OK4EU proškolilo studenty o pracovních příležitostech v Evropské unii

Foto: Štěpán Krajča, OK4EU
pátek 10. dubna 2015, 08:42 - Text: (Redakční pošta)

Zastoupení Olomouckého kraje při EU spolupracuje s Univerzitou Palackého v Olomouci a dlouhodobě informuje o možnostech pracovního uplatnění v institucích Evropské unie.

Ve středu 8. 4. 2015 se v Olomouci uskutečnil vzdělávací seminář pro studenty Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, kteří studují na Katedře rozvojových studií.

Program byl zaměřen na představení vybraných organizací a institucí, ve kterých studenti mohou získat budoucí pracovní uplatnění, ať již formou stáže a praxe nebo po skončení studia i pracovní pozice.

V úvodu semináře vystoupila personalistka, která studentům poradila, jak mají napsat životopis a motivační dopis či jak se správně připravit na pracovní pohovor. O pracovních příležitostech hovořila zástupkyně neziskové organizace Člověk v tísni nebo odborník

ze společnosti Dekonta. V průběhu odpoledne diskutovali studenti se zástupkyněmi Organizace spojených národů (OSN), které nabízely pracovní stáže ve Vídni a New Yorku.

V závěru semináře bylo představeno sdružení OK4EU, které studentům nabízí pracovní stáže v bruselské kanceláři. Studenti se dozvěděli podrobnosti o pracovních stážích v institucích a poradních orgánech Evropské unie. Jako doplněk akce si studenti mohli prakticky vyzkoušet assessment centrum, které je stále častěji součástí výběrových řízení.

„Sdružení OK4EU pravidelně informuje o pracovních příležitostech v institucích EU. Máme zpětnou vazbu, že studenti nebo absolventi Univerzity Palackého jsou úspěšní ve výběrových řízeních na pracovní stáže. Je nezbytné již v době studia podporovat mladé lidi v získávání pracovních zkušeností a návyků,“ uvedl náměstek hejtmana Michael Fischer.

Seminář spoluorganizovalo zájmové sdružení právnických osob OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při Evropské unii. Jedná se o pokračování letošní série vzdělávacích aktivit sdružení. Akce měla velký úspěch, zúčastnilo se jí přes 80 studentů. Další připravovanou aktivitou, která se uskuteční v Olomouci pro zástupce kraje, měst, obcí a neziskového sektoru, bude v pondělí 1. 6. 2015 seminář o komunitárním programu EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI). 

Michaela Vráželová
OK4EU, Olomouc


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.