O zvláštní sociální stipendium mohou studenti žádat od 10. října

Ilustrační foto: Imrich Veber
čtvrtek 25. září 2014, 14:43 - Text: Milada Hronová

Stipendijní řád a zákon o vysokých školách sociální stipendium a zvláštní sociální stipendium, o jehož přidělení rozhoduje rektor na deset měsíců akademického roku. Pokud o něj student požádá, musí mít nárok na přídavek na dítě podle zvláštního právního předpisu a rozhodný příjem v rodině zjišťovaný pro účely přídavku na dítě nesmí převýšit součin částky životního minima rodiny a koeficientu 1,5.

Studenti mohou žádosti o zvláštní sociální stipendium podávat od 10. října do 20. listopadu prostřednictvím elektronického formuláře na univerzitním portále. Nárok na něj prokazují písemným potvrzením vydaným orgánem státní sociální podpory.

Sdělení pro účely přiznání stipendia vydává úřad práce v místě trvalého bydliště.

Loni rektor přiznal zvláštní sociální stipendium 366 studentům univerzity.

Na jednotlivých fakultách studenti žádali také o sociální stipendium v případě tíživé sociální situace. I když jsou žádosti tohoto typu ojedinělé, vyhověli několika studentům děkani fakulty tělesné kultury, pedagogické i cyrilometodějské teologické fakulty. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.