O Cenu rektora se uchází o pět prací více

Jakub Hudeček předává svou vítěznou bakalářskou práci do soutěže o Cenu rektora.
Foto: Pavel Konečný
neděle 21. prosince 2014, 09:41 - Text: Pavel Konečný

Sedmatřicet autorů bude napjatě očekávat vyhodnocení bakalářských nebo diplomových prací, které letos přihlásili do soutěže o Cenu rektora. Nejpočetněji je zastoupena přírodovědecká fakulta.

„Proti loňsku je letos přihlášeno o pět prací více. Devatenáct je magisterských, šestnáct bakalářských, jeden odborný článek a jeden soubor studií,“ uvedla organizátorka soutěže Eva Blažková z oddělení komunikace. Odborná komise bude práce hodnotit v průběhu ledna.

Na poslední chvíli, den před uzávěrkou, přihlásil svou bakalářskou práci Jakub Hudeček. „Vyhrál jsem Cenu děkana v bakalářské sekci, tak proč to nezkusit i tady,“ prohlásil Hudeček, když předával práci o teplotní inverzi ve Zlíně. „Navíc mám ještě jeden den čas,“ podotkl. Ten využila jeho kolegyně, která přihlásila bakalářskou práci Sensitivita vybraných mutantů kořenového vlášení Arabidopsis na abiotický stres. „Měla jsem celkem na spěch, ještě jsem dělala zkoušky,“ vysvětlila Lenka Vaškebová.

V posledním možném termínu odevzdala svou diplomovou práci zabývající se abreviačními a kompoziční výrazy v současné české slovní zásobě i doktorandka Magda Kurdíková. „Lidé, kteří tomu rozumí, říkají, že je to pěkná práce, tak proč to nezkusit,“ objasnila Kurdíková.

O Cenu rektora se lze ucházet i s uměleckou prací nebo sportovním výkonem. Letos se do soutěže nepřihlásil nikdo ze studentů medicíny nebo z fakulty zdravotnických věd.

Loňské Ceny rektora byly vyhlašovány na únorových akademických dnech. Oceněno bylo pět desítek studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.