Novým ředitelem divadla bude Hekela

Pavel Hekela při moderování oslav založení přírodovědecké fakulty.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 16. září 2013, 16:29 - Text: Pavel Konečný

Rada města a komise odborníků vybrala za nového ředitele Moravského divadla Pavla Hekelu. Bývalý ředitel Českého rozhlasu Olomouc nahradí 1. října Josefa Podstatu, který se naopak stane v Českém rozhlasu ředitelem regionálních studií Ostrava a Olomouc.

„Pokud jde o repertoár již zahájené sezóny, nemám v úmyslu do ní zasahovat, nechci měnit personální složení, a to včetně pozic šéfů souborů, které jsou obsazeny kvalitně,“ uvedl Hekela. S určitými změnami ale počítá v následující sezóně.

„Je třeba vzít v potaz také to, že jsme městem univerzitním, a pokusit se v rámci repertoáru vyjít vstříc i studentům,“ doplnil nastávající ředitel Moravského divadla Olomouc.

Hekela je absolventem DAMU a v Moravském divadle působil dříve jako herec i jako režisér. „Musím konstatovat, že jsme s ohledem na krátký časový limit byli postaveni před náročný úkol. O to víc jsem rád, že se podařilo sestavit kvalitní odbornou komisi a najít i vhodného kandidáta na ředitele,“ uvedl náměstek primátora Jan Holpuch.

V odborné komisi zasedla i docentka Tatjana Lazorčáková z katedry divadelních, filmových a mediálních studií.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.