Nový portál v Plzni usnadní kontakty mezi podnikateli a akademiky

Ilustrační foto: Imrich Veber
středa 11. prosince 2013, 11:55 - Text: (srd)

Západočeská univerzita spustí příští rok v lednu nový portál, který usnadní komunikaci mezi akademiky a podnikateli. V úterý ho na konferenci ve Vědeckotechnickém parku představili zástupci Ústavu celoživotního vzdělávání plzeňské univerzity a agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

„Základní myšlenka celého portálu spočívá v tom, že podnikatelské subjekty potřebují jedno kontaktní místo pro navázání spolupráce se Západočeskou univerzitou. Jinak se v její struktuře orientují velmi složitě,“ vysvětlil ředitel Ústavu celoživotního vzdělávání Martin Dezort.

Portál je kromě firemní sféry určen také všem studentům, kteří zde mohou hledat potenciální stáže, praxi či témata pro své kvalifikační práce. Z toho plyne i široký záběr možných spolupracujících subjektů z řad podniků, státní a veřejné správy či neziskových organizací.

„Reakce na vytvoření portálu od našich klientů, tedy představitelů velkých i menších firem, byly velice pozitivní,“ řekla ředitelka regionální kanceláře agentury CzechInvest v Plzni Kamila Malá. Podle ní agentura ve spolupráci s univerzitou připravuje další akce pro studenty. Budou se na nich moci dozvědět, jaká je situace na trhu práce, co musí udělat pro to, aby se uplatnili, či jak se mají připravit například na přijímací pohovor.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.