Nový pavilon byl na Floře jako magnet

Divotvorná zahrada jako deštný prales s ptačím zpěvem. Hlavní expozice jarní Flory.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 28. dubna 2014, 11:45 - Text: (caf)

Jarní Flora Olomouc přitáhla od čtvrtka do neděle přes 75 tisíc návštěvníků, což je osmnáct tisíc více než loni. Největší zájem měli o hlavní expozici, výstavu peruánských orchidejí a jarní zahradnické trhy. Zastavovali se ale také u stánků univerzity.

„Návštěvníky jistě lákal nově otevřený pavilon A i v něm umístěná reprezentativní hlavní expozice Divotvorná zahrada,“ uvedl ředitel výstaviště Jiří Uhlíř k největší návštěvě posledních let.

V Olomouci se představilo na 500 vystavovatelů z tuzemska, Polska, Peru, Slovenska a Nizozemska. Během akce zavítal na Floru ministr zemědělství, návštěvníky pozdravila peruánská velvyslankyně a výstavu si prohlédla i ambasadorka Nigérie, jejíž země se zřejmě představí v Olomouci při letní Floře.

Veletrh po čtyři dny provázel bohatý doprovodný program. Týkal se jak odborných diskusí, přednášek či poraden, tak soutěží v aranžování květin. Návštěvníky lákala i zábavná věda v podání Univerzity Palackého. Třináct aktivit ze tří fakult a Konfuciovy akademie zpestřilo program největší české květinové výstavy. Někteří si také nechali proměřit svou výstavní trasu, což jim umožnily zapůjčené univerzitní krokoměry.

Výstaviště Flora Olomouc patří k předním českým výstavnickým organizacím. Areál se čtyřmi pavilony o celkové výstavní ploše téměř 4500 metrů čtverečních je situován ve Smetanových sadech poblíž historického centra města. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.