Novotného na radnici vystřídal Martin Major

Nový primátor Martin Major.
Foto: Blanka Martinovská
neděle 2. března 2014, 15:42 - Text: Martina Šaradínová

Novým primátorem Olomouce se stal občanský demokrat Martin Major. Vystřídal ve funkci Martina Novotného, který na post rezignoval, neboť zastává mandát v Poslanecké sněmovně. O novém primátorovi v sobotu rozhodli městští zastupitelé.

„Mám několik priorit, na něž se chci v následujících měsících zaměřit. Jednou z nich je dokončení rekonstrukce Horního náměstí, tedy výměna osvětlení v tom smyslu, aby i po setmění náměstí sloužilo lidem jako příjemné místo s dostatečnou viditelností,“ uvedl Major. Pozornost hodlá věnovat také vyřešení dopravních komplikací na Dolním náměstí a v plánu má rovněž zlepšení komunikace s představiteli jednotlivých místních částí.

Za velké téma považuje počet volebních okrsků. „Chci pro příští komunální volby prosadit přetvoření města v jeden společný volební obvod,“ slíbil novopečený primátor.

Dosavadní primátor Martin Novotný již během předvolební kampaně vloni na podzim avizoval, že v případě svého volebního úspěchu a postupu do Poslanecké sněmovny dovede radniční koalici ke schválení rozpočtu na rok 2014 a poté na post ve vedení města rezignuje. V čele Olomouce stál druhé volební období.

„Při uzavření každé takové kapitoly má člověk samozřejmě sklon k bilancování. Za úspěch tohoto období lze nepochybně označit vybudování první etapy tramvajové trati na Nové Sady. Jako velmi pozitivní vnímám i výrazný posun v budování protipovodňové ochrany města,“ uvedl Novotný. Podstatné je podle něj i to, že se podařilo v řadě projektů spolupracovat s velkými investory.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.