Nová turistická sezona: baroko i úschovna kol

Ilustrační foto: MMOL
neděle 18. května 2014, 13:33 - Text: Pavel Konečný

Do další turistické sezony vstupuje město Olomouc. Oficiálně byla sezona otevřena v sobotu, prostřednictvím akce Staňte se na jeden den turistou ve vlastním městě. Každou první sobotu v měsíci nabízí radnice komentované Prohlídky po domovních znameních s průvodcem.

Další novou možností je zapůjčit si audioprůvodce po radnici v české, německé a anglické verzi, se kterým si ve svém vlastním tempu mohou lidé projít tři expozice, umístěné přímo v historické budově radnice.

Jednou z hlavních akcí letní turistické sezóny bude druhý ročník Olomouckých barokních slavností, který navazuje na úspěšný předchozí ročník. „První ročník jednoznačně ukázal, že baroko je pro Olomouc skutečně velké téma a že lidé mají o tento druh festivalu eminentní zájem. Proto jsme se letos rozhodli festival podstatně rozšířit,“ uvedl náměstek primátora Jan Holpuch.

Informační centrum chystá i otevření úschovny kol a zavazadel v podloubí radnice, která bude sloužit turistům i Olomoučanům.

Nabídku města na sezonu doplňují a rozšiřují soukromé subjekty cestovního ruchu, které na léto připravily projížďky na koloběžkách a nordic walking po památkách Svatého Kopečka, projížďky motorovým člunem po řece Moravě, prohlídky varhan v dómu sv. Václava, vydání nové cyklomapy po olomouckých pevnostech či otevření nové velké horolezecké stěny v Olomouci‑Chválkovicích.

Kromě těchto aktivit bude opět Olomouc po dobu letního období brázdit turistický vláček.

Vzhledem k velkému zájmu o představení se akce bude konat celý měsíc, a to od 27. června do 20. července. Úryvky barokních oper si návštěvníci budou moci vychutnat opět v atriu Jezuitského konviktu každý večer, vždy od 19.30. Vstupné bude 150 Kč, součástí vstupenky je opět padesátiprocentní sleva na vstupné do Arcidiecézního muzea, Muzea moderního umění či Arcibiskupského paláce. Slevu bude možné uplatnit až do 31. července 2014.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.