Nová tělocvična pro hopsavější sporty

Den otevřených dveří v nové tělocvičně.
Foto: Martin Višňa
čtvrtek 20. února 2014, 11:47 - Text: Martin Višňa

Se začátkem letního semestru uvedlo Akademik sport centrum do provozu novou tělocvičnu na Envelopě. Včera odpoledne ji mohli zdarma otestovat i zájemci bez průkazu na sportovní programy. 

Zrekonstruované prostory v objektu někdejší diskotéky Envelopa za právnickou fakultou jsou čtvrtým cvičebním sálem v užívání centra. „Mohli jsme rozšířit nabídku sportů. Směřujeme sem především hopsavější disciplíny, jako je třeba zumba nebo dance aerobik, o které je velký zájem,“ uvedla garantka sportovních programů Lenka Grácová.

Další úpravy

Podle pravidelného rozvrhu se v tělocvičně sportuje od pondělí, zcela dokončená ovšem není. „Dveře jsou ještě ve výrobě, na čelní stěnu chystáme zavěsit zrcadla, připravujeme výzdobu a nad vstup logo centra a univerzity, aby bylo vidět, že jde o univerzitní zařízení. Chtěli bychom také zanechat bar, který tu je, a nabízet nápoje, případně další občerstvení. Plánujeme také ještě jednu šatnu pro zlepšení zázemí,“ prozradila Grácová.

Během včerejšího odpoledne otevřených dveří si mohli některé disciplíny vyzkoušet i zájemci, kteří nepatří mezi stálé klienty Akademik sport centra, a to zdarma. Zacvičit si přišlo několik desítek lidí.

Kluzká podlaha

První ohlasy na nové, barevné prostředí jsou vesměs kladné. Objevily se však již také první připomínky, a sice ke gumové podlaze, která připomíná tartan. „Přijde mi, že strašně klouže. Není moc příjemné, když člověk musí zapichovat nohou u taeba, ale ta mu lítá,“ napsala na facebookové stránky Adin Kelnarová.

„Tento podnět jsme dostali a řešíme ho. Chceme, aby naši klienti a lektoři byli maximálně spokojení,“ reagovala Grácová.

Nové sporty

Kromě nové tělocvičny připravilo Akademik sport centrum pro sportovce v letním semestru také novinky mezi nabízenými sporty. V základním programu přibyly disciplíny jako african dances, dancehall, samba nebo intervalový trénink tabata. Průkaz na základní sportovní program stojí 560 korun, jednotlivé lekce lze absolvovat také po zaplacení jednorázového poplatku 50 korun, je-li ovšem v tělocvičně volná kapacita.

Kompletní nabídku sportovních programů a kurzů i informace o lektorech najdete na stránkách Akademik sport centra ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.