Nová služba studentům: IT HelpDesk pomůže při problémech s vlastními počítači

IT HelpDesk začal fungovat v oddělení časopisů Knihovny UP.
Foto: Velena Mazochová
úterý 29. září 2015, 08:15 - Text: Velena Mazochová

Problémy s nastavením vlastního počítače? Zapomenuté přístupové heslo? Připojení do univerzitní sítě nefunguje? S podobnými problémy pomůže studentům od letošního akademického roku IT HelpDesk – poradenská služba Centra výpočetní techniky (CVT). Najdou ji v časopisecké studovně knihovny ve Zbrojnici.

Pracovník CVT studentům poradí s instalací a konfigurací notebooků, tabletů nebo chytrých telefonů a pomůže s jejich připojením k univerzitní síti. Poskytne také informace o fungování a využití jednotlivých služeb univerzitního informačního systému, jako je například přístup ke STAGu, připojení k WiFi, nastavení pošty nebo sítě VPN. Poradí rovněž s tiskem na univerzitních tiskárnách nebo s přístupem k odborným databázím. „Pokud student například zapomene heslo, mám možnost mu jej obnovit, pomůžu také s nastavením parametrů pro přihlášení do univerzitní sítě a s podobnými uživatelskými problémy,“ doplnil Jakub Menšík.

Novou službou reaguje CVT na změnu poptávky po svých službách. „Stále víc studentů má vlastní počítače, tablety nebo chytré telefony a jejich připojení k univerzitní počítačové síti není mnohdy jednoduché.  Potřebují individuální pomoc,“ uvedl ředitel CVT David Skoupil. „Chceme zároveň přispět k oživení Zbrojnice jako přirozeného centra studentského života, kde se vedle provozu knihovny připravuje otevření nové restaurace a začíná fungovat Studentské kariérní a poradenské centrum,“ dodal.

Pracoviště IT HelpDesk je umístěno v časopiseckém oddělení v prvním poschodí knihovny ve Zbrojnici. Je otevřeno od pondělí do středy od 12 do 15 hodin, ve čtvrtek a v pátek od 8 do 11 hodin. „Počítáme s tím, že provozní dobu budeme upravovat podle aktuálního zájmu studentů,“ potvrdil ředitel CVT.

Informace také ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.