Nominujte mladé vědce na Discovery Award 2015!

Ilustrační foto: Imrich Veber
úterý 17. května 2016, 07:25 - Text: Velena Mazochová

Za inovativní počin v biomedicíně udělí společnost Novartis už popáté výroční Cenu Discovery. Je určena vědcům do 40 let, kteří se během minulého roku zasloužili o výjimečný posun ve výzkumu v oblasti medicíny a farmacie. Uzávěrka pro nominace je 15. června.

Soutěž je vyhlášena pro obor biomedicína s důrazem na inovativní klinické, diagnostické a preventivní postupy a základní výzkum. Dvanáctičlenná hodnotící porota, složená z renomovaných odborníků, bude přihlášené práce posuzovat podle kritérií originality, aplikovatelnosti výsledků, společenského přínosu a potenciálního ekonomického dopadu. Předsedou poroty byl pro tento rok potvrzen přednosta Onkologické kliniky Lékařské fakulty UP Bohuslav Melichar.

Pro tento ročník vyhlásila společnost Novartis soutěž o dvě ceny Discovery. Každá z nich je spojena s finanční částkou až do výše sto tisíc korun. Získat je mohou autoři prací, publikovaných nebo realizovaných v loňském roce.

Pro obor Biomedicína je cena vyhlašována od roku 2011. Jedním z jejích loňských laureátů byl Jan Václavík z I. interní kliniky Lékařské fakulty UP. Ocenění převzal za klinickou studii, jejíž výstupy mohou přispět k účinnější terapii pacientů s obtížně léčitelným vysokým tlakem.

Informace o podmínkách soutěže a kontakt pro přihlášení ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.