Neředínské koleje čeká po požáru urychlená asanace

Foto: Martin Šimon / Olomoucký DENÍK
pondělí 27. července 2015, 09:46 - Text: (mav)

Požár, který v neděli odpoledne poškodil jeden z objektů kolejí v Neředíně, zasáhl suterénní prostory včetně elektrických rozvodů. Opravy a asanace by měly objekt uvést do provozu do začátku ubytovací sezóny. Informaci o události přinesl Olomoucký deník.

„Požár vypukl v suterénu budovy kolejí U Letiště. Zasaženo bylo schodiště a přilehlé prostory. Nejvíce poškozené byly elektrické rozvody,“ popsal ředitel Správy kolejí a menz Univerzity Palackého Leoš Jurásek. Drobný nábytek a předměty uskladněné ve sklepních prostorách neměly podle něj vysokou hodnotu.

Vedení kolejí už zahájilo přípravy k urychlené asanaci poškozených prostor. „Opravy by měly být hotovy do začátku semestru. Věřím, že se nám objekt podaří zcela zprovoznit před zahájením ubytování studentů,“ potvrdil Jurásek.

Hasiči evakuovali ze zakouřených prostor vnitřního schodiště tři osoby, další čtyři vystěhovali pomocí výškové techniky. „Všechny osoby jsme předali do péče zdravotnické záchranné služby, která je ošetřila na místě," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hlášení o požáru obdrželi hasiči v neděli po čtvrté hodině odpoledne. Plameny zlikvidovali během několika minut a celá budova byla odvětrána přetlakovou ventilací. Výše škody i příčina vzniku požáru jsou zatím v šetření.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.