Nekoukejme skrz prsty

Ilustrační foto: SXC
čtvrtek 20. února 2014, 15:29 - Text: Milada Hronová

Homofobie, transsexualita a fyzické modifikace patří mezi témata, která údajně rozdělují českou veřejnost. Nelíbí se to dvacítce studentů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kteří svým projektem SkrzPrsty otevírají diskusi o tom, co dnes je a není normální.

Ve středu 2. dubna se Baťův institut promění v platformu pro otevřenou debatu, v níž se účastníci zdaleka nebudou věnovat pouze tématu tolerance v české společnosti.

„Již od počátku našeho studia ve Zlíně nám chyběla kulturní akce s hlubším sociálním přesahem. Máme pocit, že jsme dostatečně otevření a tolerantní lidé, abychom se mohli těmto tématům věnovat s nezaujatým pohledem,“ přiblížil vznik projektu student oboru Marketingová komunikace Jan Tomešek.

Díky projektu mohou zájemci diskutovat o homofobii, transsexualitě a fyzických modifikacích - například  tetování a piercingu. Tato témata si studenti vybrali především proto, že nejsou ve společnosti stále přijímána, i když se o nich hovoří. 

 „Na přednášky jsme pozvali nejen kontroverzní řečníky, ale také účinkující, kteří se na první pohled nijak neliší svou sexualitou a vyjádřením od většiny, přestože patří do výše zmíněných, společností kritizovaných skupin,“ uvedla studentka Barbora Kalousková.

Akce vznikla díky Komunikační agentuře, která studentům fakulty multimediálních komunikací pomáhá rozjet své vlastní projekty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.