Největší vědecký festival nabídne přes 500 akcí

Ilustrační foto z loňského festivalu.
Zdroj: tydenvedy.cz
úterý 29. října 2013, 14:41 - Text: (srd)

Exkurze na odborná pracoviště, besedy, přednášky, vědecké kavárny či filmové dokumenty nabídne největší tuzemský festival Týden vědy a techniky, který pořádá Akademie věd ČR ve spolupráci s partnerskými organizacemi. Od 1. do 15. listopadu je na programu více než 500 akcí po celém Česku, nejvíce se jich uskuteční v Praze, Brně, Ostravě a Českých Budějovicích.

„Mottem letošního ročníku je Fascinace světem. Svět je plný pozoruhodných jevů, úkazů, nejasností a my se stále ptáme po jejich příčinách, podstatě a zkoumáme jejich důsledky. Věřím, že odpovědi na mnohé otázky naleznou lidé právě na vědeckém festivalu,“ uvedl předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš.

Festival je určen široké veřejnosti a především studenům středních škol. Zájemci budou moci nahlédnout do vědeckých pracovišť a laboratoří a dozvědět se více o světě vědy. Vědečtí pracovníci budou prezentovat svoji práci, výzkumné projekty, nejmodernější přístroje a přiblíží návštěvníkům nejnovější trendy v oblasti vědy. Jako každoročně se uskuteční i mnoho různorodých výstav a interaktivních expozic.

Letos se uskuteční již třináctý ročník festivalu, který zavítá i do všech krajských měst a na řadu dalších míst. Festival se rozšiřuje i za hranice České republiky a současně uvádí přednášky zahraničních vědců u nás. Mnoho pražských přednášek bude streamováno a po on-line přenosu bude záznam uložen v archivu. Více ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.