Na setkání UP bude i benefiční absolventská hra „Daruj příležitost!“

V absolventské hře se bude soutěžit i o sportovní vybavení, knihy, poukazy. Na snímku s některými cenami Dita Palaščáková z NF UP.
Foto: Ivana Pustějovská
čtvrtek 1. září 2016, 09:48 - Text: Ivana Pustějovská

Velké Absolventské setkání Univerzity Palackého se nezadržitelně blíží. Ten, kdo si 9. a 10. září nenechá ujít sraz se svými spolužáky, kolegy, učiteli a přáteli, bude mít těžkou volbu – vybrat si z bohatého programu, který zahrnuje prohlídky univerzitních objektů, návštěvu kateder, hudební vystoupení, výstavy, besedy, divadla, filmy, párty, sportovní aktivity. Každý, kdo přijde, může i pomoct dobré věci – pokud si koupí speciální kupón, zúčastní se benefiční absolventské hry „Daruj příležitost!“ Její výtěžek podpoří Nadační fond Univerzity Palackého pro mladé vědce.

„Z naší absolventské hry si můžete odnést například víkendový pobyt v příjemném olomouckém hotelu Flora nebo exkluzivní voucher na podrobnou diagnostiku tělesné kondice, kterou vám na míru připraví odborníci z Aplikačního centra BALUO. Soutěžíme i o vstupenky na divadelní představení, poukazy na výborná jídla, originální kalendář Jindřicha Štreita, balíček skvělé rostlinné kosmetiky a přípravků z firmy Naděje, nákup v hodnotě několika tisíc korun v MAKRO nebo o chytrý telefon a wifi router od společnosti TS Bohemia. Největší šťastlivec ale vyhraje opravdový adrenalinový zážitek: hodinu squashe s rektorem Jaroslavem Millerem,“ láká na absolventskou hru koordinátorka Nadačního fondu UP  Dita Palaščáková.

V desítkách cen, o které se bude hrát, jsou zastoupena například i unikátní umělecká díla, výborná vína, poukazy na sportovní a relaxační aktivity nebo zajímavé knihy. Originální cenu věnoval arcibiskup Jan Graubner – výtisk bible s jeho podpisem.

Soutěžní kupóny v hodnotě 100 korun si budou moci zájemci koupit po oba dny na registračních místech.

Absolventské setkání je dvoudenní, zatímco pátek patří především fakultám a katedrám, sobota bude ve znamení celouniverzitního programu. V dopolední nabídce je mimo jiné prohlídka univerzitních budov, mše nebo setkání absolventů Univerzity třetího věku. Slavnostní zahájení pak bude v 15 hodin na Výstavišti Flora. Na stejném místě se vedle bohatého kulturního programu budou losovat i ceny v absolventské hře „Daruj příležitost!“

„Výhry budeme losovat v sobotu a jména výherců zveřejníme na tabuli na Výstavišti Flora. Prvních pět hlavních cen pak vylosujeme během večerního programu před závěrečným ohňostrojem,“ dodává Dita Palaščáková.

Výtěžek hry pomůže mladým talentovaným vědcům a umělcům z řad magisterských a doktorských studentů věnovat se svým projektům se společenským přínosem a významným mezinárodním přesahem. Nadační fond Univerzity Palackého je jediným fondem svého druhu v českých podmínkách. Díky němu mají talentovaní studenti možnost studovat či pracovat na prestižních zahraničních pracovištích, bádat a tvořit v mezinárodních týmech i pracovat na projektech využitelných v praxi.

„Prostřednictvím hry chceme absolventům představit náš Nadační fond a požádat je, aby nám pomohli dát nadějným mladým lidem šanci, kterou sami během studia neměli,“ říká Dita Palaščáková. Proto absolventskou hru provází slogan „Daruj příležitost!“

Vše o Absolventském setkání UP najdete ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.