Na piknik!

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
pondělí 5. května 2014, 19:02 - Text: Pavel Konečný

Úterní majáles vžene život do olomouckých parků. S projektem Zaparkuj je připraven bohatý program, ale na posezení v trávě může přijít kdokoliv.

„Zaparkuj je projektem setkávání lidí z celé univerzity, nejen studentů,“ uvedl prorektor Petr Bilík. Zaparkovat v úterý s doprovodným programem majálesu znamená mít navíc k dispozici slaňování, lezecké překážky, žonglování, geocaching, paintball, kola či koloběžky.

Projekt oživení olomouckých parků prostřednictvím nízkonákladových akcí sportovního, kulturního a společenského charakteru pod záštitou univerzity, města a Výstaviště Flora se může poprvé ve velkém rozjet právě v úterý.

„Proč by měli lidé zůstat  doma, když mohou vytvářet skutečnou komunitu v prostředí, které olomoucké parky nabízejí a které nemá v českých městech obdoby,“ ptá se Bilík.

Na úterní majáles naváže v sobotu 10. května pod „značkou“ Zaparkuj také Férová snídaně ve Smetanových sadech nebo doprovodný program k Muzejní noci.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.