Na čtyři sta absolventů Univerzity třetího věku promovalo

Absolventi Univerzity třetího věku UP převzali osvědčení.
Fotogalerie: Milada Hronová
pátek 24. června 2016, 12:27 - Text: Milada Hronová

Slavnostní nálada dnes zavládla v aule Právnické fakulty Univerzity Palackého. K promoci se v ní shromáždilo na 400 absolventů Univerzity třetího věku. Před zraky svých blízkých převzali osvědčení o absolutoriu.

„Přejeme vám, abyste i nadále rozvíjeli poznání, které jste tady získali, abyste dál promýšleli oblasti, kterým jste se tady po dobu tří let věnovali a abyste neustali v hledání dalších poznatků a dobrodružství poznání,“ řekl před novými absolventy Univerzity třetího věku (U3V) Jiří Pospíšil, vedoucí oddělení dalšího vzdělávání Univerzity Palackého.

U3V slaví na UP třicet let existence. V současné době má 1 200 studentů. O jednotlivé kurzy je velký zájem. Do prvního ročníku je přijato každoročně dvě stě nových studentů a ti, kteří U3V absolvují, se k dalšímu studiu často vracejí.  

„Už jsem absolvovala Univerzitu třetího věku v Kyjově, kde je součástí Mendelovy univerzity v Brně. Protože jsem se během studia dozvěděla mnoho věcí, řekla jsem si, že budu studovat dál. Zkusila jsem to v Uherském Hradišti, kde je pobočka Univerzity Palackého. Opět jsem se tak mohla dostat mezi zajímavé lidi a ještě něco nového se naučit, “ řekla usměvavá Ludmila Fridrichová z Vracova. Řadu let pracovala na poště a je přesvědčena, že studium na U3V jí v životě nabídne vždy něco navíc.  

„Vynikající byly přednášky z historie a přednášky věnované umění. V kurzu o počítačích jsem se naučila vytvořit si prezentaci a upravovat fotografie v daných programech. Ale abych byla zcela upřímná, přiznám se, že to umím spíš teoreticky než prakticky. Kurz nás spíš seznámil s tím, co vše je možné dělat. Praxe nám chyběla,“ doplnila Ludmila Fridrichová. Dodala, že ve studování hodlá pokračovat i v příštích letech.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.