Muzeum umění upravuje vstupní část, výstavy jsou otevřeny

Ilustrační foto: Milada Hronová
čtvrtek 3. července 2014, 10:36 - Text: Martina Šaradínová

Muzeum umění se pustilo do rekonstrukce vstupní části budovy v Denisově ulici. Návštěvníci v ní v září najdou novou šatnu, pokladnu a přehlednější muzejní obchod. Výstavy a stálé expozice zůstávají otevřené, vstup do muzea je přes kavárnu Café 87.

Stavební práce se dotknou především vstupní chodby a sousedního bývalého knihkupectví, které muzeum využívalo jako sklad. „Nová šatna pohodlně odbaví až tři sta osob, počítáme i s uzamykatelnými skříňkami. Pokladnu vybavíme rezervačním systémem, takže návštěvníci si budou moci přímo zakoupit nebo rezervovat online vstupenky na výstavy, doprovodné akce nebo na prohlídku tří objektů – Arcidiecézního muzea a Arcibiskupského paláce v Olomouci a Arcibiskupského zámku v Kroměříži. Důstojnější podobu získá prezentace naší knižní produkce,“ shrnul změny ředitel muzea Michal Soukup.

Rekonstrukce vstupní části Muzea moderního umění navazuje na nedávné sloučení s Divadlem hudby, které bylo do konce loňského roku rozpočtovou organizací města. Díky integraci už nebyly potřebné dvě pokladny ani dvě šatny.

Stavební úpravy ale především zvýší komfort pro návštěvníky. „Od otevření muzea uplynulo více než dvacet let a vstupní prostory se nám už delší dobu jevily jako nedostačující kapacitou i vybavením. Chtěli bychom, aby se u nás lidé cítili lépe,“ přiblížil ředitel muzea důvody úprav, které potrvají do 18. září.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.