Mora vyměnila trenéra

Ilustrační foto: HCO
pátek 24. dubna 2015, 09:12 - Text: (caf)

Po záchraně extraligy se vedení HC Olomouc, fanoušky přezdívaného Mora, rozhodlo udělat radikální změnu. Trenéra Petra Fialu u mužského hokejového týmu nahradí kouč Zdeněk Venera. Informaci přinesl Olomoucký deník.

„Venera je kvalitní trenér, který má obrovské zkušenosti. Víme, že ani druhá sezona v extralize nebude jednoduchá," řekl Deníku generální manažer klubu Erik Fürst. Vedení klubu věří, že se hektická sezona už nebude opakovat. „Žádné cíle jsme si zatím nedávali, protože před chvílí skončila baráž. Mým snem by bylo, aby další sezona byla klidnější,“ přeje si Fürst.

Kohouti v nováčkovské sezoně využívali velmi široký kádr a s větším počtem počítají i na začátku letní přípravy. „Po průběhu loňské sezony s řadou zraněných hráčů už víme, jaký kádr potřebujeme. Každopádně tým musíme poskládat tak, abychom mohli na případné problémy reagovat,“ uvědomuje si Fürst.

Fiala sice po osmi letech skončil u seniorského týmu, v klubu však nadále zůstává. „S jeho vyhazovem jsme vůbec nepočítali. Petr se bude v klubu věnovat juniorce a skautingu,“ objasnil Fürst. Zároveň vyzdvihl Fialovu práci, když se výrazně podílel na pozvednutí klubu z posledního místa první ligy do extraligy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.