Mora na radnici

Primátor Martin Major dostal od hokejistů dres s autogramy.
Foto: Jan Andreáš
neděle 4. května 2014, 14:34 - Text: Pavel Konečný

Hokejový tým HC Olomouc v čele s olympijským vítězem z Nagana a trojnásobným mistrem světa Jiřím Dopitou zavítal na olomouckou radnici.

„To, že jsme byli pozvaní na radnici, je taková třešnička na dortu. Že jsme tady byli takhle přivítaní, je krásný pocit," prohlásil jeden z nejzkušenějších olomouckých hokejistů Mario Cartelli pro Olomoucký deník.

Hokejisté přijali pozvání primátora Martina Majora, který jim poděkoval za skvělé sportovní úspěchy a reprezentaci Olomouce. Jasný vzkaz od vedení města patřil všem hráčům i realizačnímu týmu HC Olomouc.

„Po sedmnácti letech jste dokázali vybojovat návrat do extraligy. Moc si toho vážím a přeji mnoho dalších sportovních úspěchů. Svými výkony skvěle reprezentujete město, za což vám patří dík a naše podpora,“ uvedl primátor Martin Major.

Vedení města nyní aktuálně řeší otázky podpory olomouckého hokeje. „V současnosti probíhají jednání na úrovni města i kraje s cílem získat jasné informace o tom, co z ekonomického hlediska znamená postup do extraligy, a to včetně otázek souvisejících s úpravami zimního stadionu tak, aby odpovídal všem reglementům extraligy,“ dodal Major.

Vylepšit se určitě musí kabina hostů, zázemí trestoměřičů a šatna rozhodčích.

Majitel klubu Jiří Dopita prohlásil, že HC Olomouc se chce v extralize spoléhat na hráče stávajícího kádru. „Jádro týmu chceme nechat a klukům dáme stoprocentně šanci. Když na to budou všichni mít, tak ať hrají klidně všichni," konstatoval Jiří Dopita v Olomouckém deníku.

Kromě primátora a dalších představitelů vedení města Olomouce poděkoval úspěšnému hokejovému týmu také hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.