Mikuláš navštívil malé i velké pacienty FNOL

Mikuláš navštívil pacienty ve fakultní nemocnici.
Foto: Jana Uhříková
pátek 4. prosince 2015, 08:58 - Text: (Redakční pošta)

V neděli slaví svátek a tak již tradičně vyrazil svatý Mikuláš se svým doprovodem na Dětskou kliniku a Oddělení geriatrie FNOL potěšit malé i velké pacienty malým dárkem.

„Tak jsem se na vás zase po roce přišel podívat.“ Takto zdravil Mikuláš děti a seniory, když spolu se svým doprovodem čertů a andílků za zpěvu koled obcházel tento čtvrtek pacienty fakultní nemocnice.

Na dětské klinice první rozpaky z překvapení brzy vystřídal úsměv. Radost z plyšáka a zdobeného perníčku, které rozdávali andílci i hodní čerti, byla jasně vidět na tvářích dětí i rodičů. Perníčky upekli sami medici a plyšáci pocházejí ze sbírky, probíhající v rámci listopadu na Teoretických ústavech LF, vysbíralo se jich 256. Nadílku pořádá Spolek mediků LF a může se přidat kdokoliv z fakulty. Letos se do nemocnice vypravily dvě skupiny, dohromady sedmnáct mediků.

Jen co na geriatrii dozněla koleda s doprovodem kytary, čerti se dožadovali básničky či písničky. Někteří pacienti vzpomínali na školní léta, jiní si zazpívali spolu s anděly. „Jste krásní, děkuju za plyšáčka,“ chválí skupinku jedna z pacientek. „Budu mu říkat Vladimír nebo Karel.“

Ani pacienti na jednom z oddělení chirurgie nepřišli zkrátka. „Řekni jim tu o té koze,“ nabádá mladá slečna svého přítele. „To nejde, já se nemůžu smát,“ vysvětluje mladý muž a snaží se ubránit smíchu. Ale i tak anděl usoudil, že si perníček zaslouží.

Mikuláš se ujistil, že děti budou po celý následující rok hodné a dospělým popřál krásný advent. Pohodová atmosféra a plno úsměvů naplnily pokoje a chodby. „Jsem nadšená, dlouho jsem se na nadílku těšila. Příští rok půjdu určitě zase,“ prohlásila jedna ze studentek, pro tentokrát oděna za krásného anděla.

Jana Uhříková

Spolek mediků FL UPOL


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.