Memorandum: Prešovská univerzita se stala oficiálním partnerem

Děkan Zbyněk Svozil, prorektor Peter Kónya, rektor Jaroslav Miller a děkan Jaroslav Vomáčka (zleva).
pátek 6. února 2015, 15:35 - Text: Milada Hronová

Rektor Jaroslav Miller a prorektor Prešovské univerzity Peter Kónya dnes podepsali memorandum o spolupráci. Vychází z kontaktů olomouckých fakult tělesné kultury a fakulty zdravotnických věd a slovenskými fakultami športu a zdravotnických odborov.

Prešovská univerzita je podle rektora Millera v některých oblastech strukturálně podobná Univerzitě Palackého, i proto v rozvíjení spolupráce vidí velký potenciál. „Rádi bychom spolupráci zintenzivnili, případně rozšířili na další fakulty. Dnešním podpisem jsme této spolupráci dali institucionální úroveň,“ uvedl Miller.

Jeho protějšek prorektor Kónya zdůraznil, že mezi zmiňovanými fakultami funguje přínosná spolupráce v oblasti mobilit a vědecko-výzkumné činnosti už několik let.

„Funkční je výměna studentů v programu Erasmus i výměna pedagogů. Zajímavé výstupy přináší také vědecko-výzkumná spolupráce, která se týká i přípravy společných publikací. Věřím, že realitou brzy budou i společné výzkumné projekty v evropských programech,“ doplnil Kónya.  

Děkan fakulty tělesné kultury Zbyněk Svozil, který byl podepsání memoranda společně s děkanem fakulty zdravotnických věd Jaroslavem Vomáčkou přítomen, vyzdvihl přípravu publikace věnující se motivaci v pohybových aktivitách v komparaci na prešovský, olomoucký a katovický region. Připomněl i přípravu díla, které se věnuje problematice zastavěného prostředí a pohybových aktivit.

Prešovská univerzita vznikla v roce 1996  rozdělením košické Univerzity Pavla Jozefa Šafárika. Má osm fakult, ale historie většiny z nich je o mnoho starší. Má přes deset tisíc studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.