MediCafé: Jak je to s cukrovkou a jídlem

Repro: Žurnál UP
pondělí 11. listopadu 2013, 16:35 - Text: Milada Hronová

Ondřej Krystyník z II. Interní kliniky nabídne řadu nových informací, které souvisejí s možným životním stylem člověka nemocného diabetem. Chystané MediCafé navštíví s přednáškou Kápneme božskou: Jak je to s cukrovkou a jídlem?

„Doktor Krystyník bude hovořit nejen o tom, jak bychom měli jíst, máme-li cukrovku, čeho bychom se měli naopak vyvarovat, ale promluví také o nových skutečnostech, informacích, které by měl nemocný i jeho okolí vědět,“ uvedla Marcela Osovská z pořádající mezinárodní organizace mediků IFMSA.

Cukrovka je onemocnění charakteristické výskytem nadměrného množství cukrů v krvi. Jedná se o poruchu metabolismu. Onemocnění se může vyskytovat v každém věku a postihuje obě pohlaví.

Cyklus besed MediCafé probíhá v šesti českých univerzitních městech. Umožňuje široké veřejnosti neformálně se setkat a diskutovat s odborníky z oblasti lékařství a zdravotnictví.

Olomoucké MediCafé organizuje místní pobočka sdružení IFMSA ve spolupráci s projektem Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny (PopUP), který si klade za cíl popularizovat vědu a výzkum na olomoucké univerzitě.

Přednáška se koná ve středu 13. listopadu od 18 hodin v Café 87.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.