Maličké miminko. Olomoucký neonatolog pomáhá rodičům předčasně narozených dětí

Kniha je určena rodičům předčasně narozených dětí.
Repro: Žurnál UP
čtvrtek 12. listopadu 2015, 14:01 - Text: red

Olomoucký neonatolog Lumír Kantor vydal novou knihu nazvanou Maličké miminko. Společně s psycholožkou Laurou Janáčkovou napsali publikaci, která je určena především rodičům předčasně narozených dětí.

 „Chtěli jsme jim srozumitelným jazykem poskytnout všechny možné informace, které jim pomohou zorientovat se v situaci,“ říká Lumír Kantor, který je primářem neonatologického oddělení FN Olomouc a předsedou České neonatologické společnosti ČLS JEP. „O napsání takové knihy jsem vzhledem ke své praxi uvažoval už před lety. Setkávám se s rodiči, kteří jsou pochopitelně velmi vystrašení, a vždy se jim snažím dát maximum informací. Kniha by v tomto záměru měla pomoci,“ dodává Lumír Kantor. Medicínské rady odborníka v knize doprovází i pohled zkušené psycholožky Laury Janáčkové, která se v praxi zabývá právě psychologií aplikované medicíny a komunikace.

„Některé děti přijdou na svět dřív. Tak dřív, že jsou úplně maličká miminka, která potřebují pomoci, aby si vybojovala svůj život na výsluní. Ale přestože jsou nejmenší z nejmenších, spolu s nimi v nich roste bojovník. Bojovník o život. Naše kniha je určená všem mámám a tátům, kteří společně se svými předčasně narozenými dětmi statečně bojují o své štěstí,“ vzkazují autoři knihy. Čtenáři v ní najdou srozumitelná vysvětlení a jednoduše popsané praktické rady, jak být svému malinkému miminku co nejlepším rodičem.  Knihu vydalo nakladatelství Grifart.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.