Liberec: Dobročinný golf v akademickém podání

Foto: TUL
středa 1. července 2015, 11:08 - Text: Jana Opočenská

První ročník golfového turnaje Academy Golf Tour, který poslední červnovou sobotu uspořádala Technická univerzita v Liberci, nebyl jen příjemnou kratochvílí, ale i dobročinnou akcí. Výtěžek ze startovného ve výši 27 tisíc korun obdrží Domov Raspenava, který se zaměřuje na výchovu a vzdělávání dětí a mladých lidí s mentálním a kombinovaným postižením.

„Smyslem akce bylo setkání s členy akademické obce českých univerzit a s lidmi, kteří mají co říci k situaci na vysokých školách. Rozhodli jsme se, že startovné věnujeme dětem, které si nikdy nebudou schopné golf zahrát. Velmi mile mě překvapilo, že účastníci turnaje svými dobrovolnými příspěvky původní částku ze startovného více než zdvojnásobili,“ uvedl rektor Zdeněk Kůs.

Turnaje se zúčastnilo celkem 60 hráčů a hráček z celé republikoy. Byli mezi nimi rektoři, prorektoři a další zástupci českých vysokých škol, ministerstva školství či radní Libereckého kraje. Pozvání přijaly i známé osobnosti, například člen prezidia České filmové a televizní akademie a také emeritní rektor Akademie múzických umění Ivo Mathé.

„Zahájili jsme na akademické půdě novou a hezkou tradici. Liberec byl se svojí krásnou přírodou velmi dobrým začátkem a věřím, že budou následovat další podobné akce. Bylo příjemné setkat se s kolegy v přátelském a neformálním prostředí a pohovořit s nimi o našich společných problémech,“ pochvaloval si první ročník turnaje rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.