Ledovka: tramvaje nevyjely ani dnes

Na tramvaje čekali i dnes lidé v Olomouci marně.
Foto: Jan Procházka/olomouc.cz
úterý 2. prosince 2014, 14:26 - Text: (caf)

Zimní počasí komplikuje také úterní dopravu. Ani dnes do olomouckých ulic nevyrazí tramvaje, které jsou nahrazeny autobusy jezdícími v třicetiminutových intervalech,“ uvedl server Olomouc.cz.

V Olomouci nejezdí od pondělního podvečera tramvaje kvůli ledu na trolejích. Dopravní podnik vyslal proto do terénu jedenáct náhradních autobusů. Náhradní autobusy jezdí v omezeném režimu. Například na nové tramvajové trati linky číslo 3 na Nové Sady nejezdí vůbec.

„Jako první čistíme větev na Novou Ulici. Pokud se to podaří, bude zde jezdit šest spřažených souprav s intervalem 7,5 minuty,“ vysvětlují konkrétní kroky pracovníci dopravního podniku v terénu s tím, že největší problém mají s odstraněním ledu z trolejí na náměstí Hrdinů.

Náhradní autobusy jezdí v třicetiminutových intervalech. „Momentálně se snažíme zprovoznit tramvajovou trať mezi Novými sady a Fibichovou přes tržnici, nicméně nevíme, jak dlouho to bude trvat," Pokud nepřijde oteplení, které by námrazu rozpustilo, bude tramvajová doprava nahrazena náhradní autobusovou dopravou i ve středu 3. prosince.

Komplikovaná je situace na vlakovém nádraží, kde informační cedule hlásí několikaminutová, ale i hodinová zpoždění.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.