Kraj podpoří místní značky

Sídlo olomouckého kraje.
Foto: Pavel Konečný
pátek 28. února 2014, 12:58 - Text: Pavel Konečný

Olomoucký kraj uvolní 300 tisíc korun na podporu regionálních značek. K nim patří označení Haná regionální produkt, Jeseníky originální produkt a Moravská brána regionální produkt. Na svém čtvrtečním jednání o tom rozhodli členové Rady Olomouckého kraje.

Každá z regionálních značek získá na propagaci částku 100 tisíc korun. „Značky podporují místní podnikatele, zvyšují sounáležitost občanů s regionem a mají potenciál pro rozvoj cestovního ruchu,“ uvedl náměstek hejtmana Michal Symerský.

Vicehejtman zároveň uvedl, že pro příští rok se kraj pokusí dohodnout s jednotlivými provozovateli značek na společném postupu a dosáhnout tak snížení cen za propagaci. „Za stejné množství finančních prostředků by bylo možné zvýšit objem služeb v této oblasti,“ uvedl Michal Symerský.

Značka Haná regionální produkt sdružuje 65 výrobků, Jeseníky originální produkt 48 a Moravská brána regionální produkt 19 výrobků.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.