Konec sezony, volejbalistky nestačily na Frýdek-Místek

Konec sezony. Olomoucké volejbalistky jsou letos bez medaile.
Foto: Miroslav Mazal / Olomoucký DENÍK
pátek 27. března 2015, 09:58 - Text: Pavel Konečný

Volejbalistky SK UP Olomouc loňský ligový bronz neobhájí. Včera prohrály ve třech setech se soupeřkami z Frýdku-Místku. Celou sérii ztratily poměrem 1:3.

Ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání play-off za stavu 1:2 na zápasy vysokoškolačky podlehly doma Sokolu Frýdek-Místek v nejjednoznačnějším duelu série 0:3.

Po třech vyrovnaných, více než dvouhodinových bitvách se včerejší čtvrté čtvrtfinále vyvíjelo zcela jinak. Začalo sice skvěle pro domácí Olomoučanky, které bleskově vedly 3:0 a 6:3, jenže potom domácí tým postihl naprostý kolaps, následné výměny vyhrál Frýdek-Místek poměrem 13:1 a za stavu 7:16 bylo o prvním setu prakticky rozhodnuto.

Univerzita se navíc nevzpamatovala ani ve druhé sadě, v níž opět brzy na hosty až příliš ztrácela. Začátek třetího dějství pak sice sliboval vyrovnanější průběh, ale po sérii servisů kapitánky Sokola z toho nakonec byl pro domácí hráčky a příznivce smutný konec.

„Musím přiznat, že Olomouc jsme do čtvrtfinále nechtěli, tato možnost mi až naháněla hrůzu. Byl to určitě nejtěžší soupeř z těch, které jsme mohli dostat, vždyť v posledních pěti letech byl snad pokaždé v semifinále a hrál o medaile,“ uvedl trenér Frýdku-Místku Pavel Kožuch.

Podle olomouckého kouče Jiřího Teplého je kvalita Frýdku-Místku nejvyšší za dobu, co je tento klub v lize. „My takový kádr nemáme. Přesto jsme, až na ten poslední zápas, udělali maximum a měli jsme i trochu smůlu, což se projevilo třeba v tiebreaku třetího utkání. Dnes už z naší strany nebyl morál, dělali jsme spoustu chyb. Frýdek šel tvrdě za úspěchem a postoupil zaslouženě,“ uznal Teplý.

Univerzita Palackého končí letošní sezonu na šesté pozici.

SK UP Olomouc - TJ Sokol Frýdek-Místek 0:3

(-15, -17, -11)

Sestava: Tomášeková, Tinklová, Dedíková, Rutarová, Polášková, Košická

Libera: Hronová, Richardsonová

Střídaly: Kingová, Holásková, Šenková, Kojdová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.