Kolejí roku se stal liberecký Harcov

Vítěz soutěže – kolej Harcov v Liberci.
Foto: Native PR
pondělí 5. května 2014, 14:27 - Text: (srd)

Kolej Harcov Technické univerzity v Liberci se může chlubit titulem Excelent Kolej roku 2014. V těsném závěsu za ní skončila pražská kolej Jižní město, kde bydlí studenti Vysoké školy ekonomické, Karlovy univerzity a Vysoké školy chemicko-technologické. Třetí příčku obsadila kolej Vysokého učení technického v Brně Pod Palackého vrchem.

Do soutěže pořádané společností Student a Média se letos zapojilo 129 kolejí z celé České republiky, kterým studenti poslali rekordní počet 25 tisíc hlasů. O vítězi se rozhodovalo až v posledních minutách, vítězný Harcov od druhého Jižního města ve finále dělilo jen 38 hlasů. Liberecká kolej Harcov tak potvrdila své absolutorium v soutěži – ocenění pro nejoblíbenější studentskou kolej si odnáší již potřetí.

„Naše koleje prošly v posledních letech zásadní rekonstrukcí. Ale obliba koleje není zdaleka jen o kvalitě ubytování. V Harcově se staráme i o kulturní a sportovní vyžití studentů. V současné době máme v areálu kolejí čtyři kluby a dvě restaurace, ve kterých probíhá většina společenských akcí studentů. Zároveň umožňujeme pořádat v areálu kolejí další společenské akce,“ uvedl ředitel Kolejí a menz TU v Liberci Zdeněk Kračmar.

O vítězi soutěže rozhodovali sami studenti. V tříkolové soutěži mohli v rámci každého kola udělit jeden kladný a jeden záporný hlas a dostat tak svoji kolej do TOP50, TOP10 nebo jí zajistit výhru. Zástupci vítězné koleje získají čestný titul a hlavní cenu osm tisíc piv a tři tisíce baget. Koleje Univerzity Palackého se nedostaly do první dvacítky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.