Knihovna má za sebou první burzu skript a učebnic

Mezi prodejci se objevila i Zuzana Bernátová s nabídkou lékařských skript.
Foto: Milada Hronová
středa 1. října 2014, 11:09 - Text: Milada Hronová

Čtrnáct prodejců z řad studentů využilo v úterý možnost prodat své staré učebnice na burze v univerzitní knihovně. Navštívilo ji zhruba 150 nakupujících. Největší nápor zaznamenaly turnikety knihovny kolem třetí odpoledne.

 „Potřebuji sehnat skripta matematiky, do normálních hodin i ke státnicím. Burza mi přijde jako vhodná. Učebnice a skripta někomu leží doma zbytečně a naopak někdo je zase potřebuje, tak proč nespojit užitečné s výhodným,“ řekla studentka pedagogické fakulty Tereza Vyskočilová.

Shodně užitečně vnímá burzu i Marie Kaletová z fakulty tělesné kultury. „Jsou knihy, které člověk bere do ruky často, tak se mu vyplatí mít je k dispozici doma. Dívala jsem se především po literatuře se speciálně-pedagogickou tématikou, která by mi byla užitečná nejen při studiu, ale i v praxi,“ uvedla Kaletová.

Jindřich Juráš za knihovnu poznamenal, že na burze mohlo být více prodávajících. „Ale to nemůžeme ovlivnit,“ zdůraznil. Podle jeho pozorování, každý z nich nějaké učebnice prodal, což ukázalo, že burza funguje. „V případě, že ze strany studentů bude zájem, rádi ji zopakujeme, případně z ní učiníme tradici,“ dodal Juráš.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.