Kalamita vrcholila, ředitel DPMO odjel na dovolenou

Vladimír Menšík na koláži Olomouckého deníku.
Repro: Žurnál UP
sobota 6. prosince 2014, 09:22 - Text: (caf)

Lidé se na zastávkách sháněli po informacích, pracovní čety bojovaly s námrazou na trolejích, místo tramvají jezdily autobusy. Jeden z největších kolapsů hromadné dopravy v historii Olomouce v úterý večer právě vrcholil. Ředitel Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Vladimír Menšík přesto v takové chvíli odcestoval na dovolenou. Informaci přinesl Olomoucký deník.

Menšík podle svých slov odjezd mohl zrušit. Nakonec to ale neudělal. „Situace to nevyžadovala," sdělil ve čtvrtek Olomouckému deníku ze zahraničí. Osobní zodpovědnost vyvozovat nebude.

Po návratu do práce ale bude šéfa dopravního podniku očekávat olomoucký primátor Antonín Staněk. Ten už v polovině týdne naznačoval, že se ředitel Menšík během prvních hodin kalamitního stavu příliš neangažoval. Jeho nepřítomnost v Olomouci i následky kalamity, která ochromila dopravu v hanácké metropoli, bude projednávat také představenstvo podniku.

„Že odjel na dovolenou mi hlásit pochopitelně nemusí, navíc ji měl dlouho dopředu plánovanou," reagoval Staněk. Zároveň však přiznal, že od ředitele v tak mimořádné situaci očekával jiný postup.

Vladimíra Menšíka ve čtvrtek zastihl Olomoucký deník v zahraničí, vrátí se 19. prosince. Nad dotazem, zda bylo vhodné odjíždět v době, kdy ve městě už více jak 24 hodin nejezdily tramvaje, se pousmál. „Dovolená byla plánovaná půl roku dopředu. Není zrovna levná, jsem na druhém konci zeměkoule. V době, kdy jsem ji plánoval, jsem netušil, že bude v Olomouci a jinde v republice kalamita. Zrušit by se dala za cenu finanční ztráty, ale neodpovídalo by to situaci," řekl Menšík. Odvolal se také na to, že byl ve spojení s kolegy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.