Job Fair Kontakt – Právnický veletrh pracovních příležitostí v Olomouci

Veletrh pořádá ELSA Olomouc.
Repro: ELSA
pátek 1. dubna 2016, 09:33

Mezinárodní spolek studentů práv European Law Students‘ Association (ELSA) Olomouc při Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci si Vás dovoluje pozvat na veletrh pracovních příležitostí. Uskuteční se v úterý 5. dubna od 10.00 v předsálí auly a v Malém sále 1 v budově B Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

„Job Fair Kontakt je veletrh pracovních příležitostí, který studentům zprostředkovává jedinečnou příležitost lépe se zorientovat na trhu pracovních příležitostí. V poměrně neformálním prostředí, na půdě své alma mater, kterou studenti denně navštěvují, se mohou zúčastněných advokátních kanceláří ptát na nabídku stáží, možnou spolupráci, zjistit, jak jejich kancelář vlastně funguje, a díky tomu se rozhodnout, co od své budoucnosti a kariéry očekávají,“ uvedla k pořádané akci Tereza Hanusová, vedoucí organizačního týmu a Vicepresident Marketing ELSA Olomouc.

Studenti tak budou mít na tomto veletrhu možnost navštívit stánky celkem jedenácti prestižních advokátních kanceláří a dalších prezentujících subjektů a dozvědět se, jaké požadavky jsou kladeny na stážisty či zaměstnance, nebo jen neformálně diskutovat s jejich zástupci. V letošním roce si však přijdou na své nejen budoucí právníci, ale také studenti uvažující o práci ve státní správě.

V průběhu dne se v zasedací místnosti v suterénu budovy A PF UP uskuteční patnáctiminutové prezentace některých zúčastněných advokátních kanceláří. Dopoledne se návštěvníkům představí Deloitte Advisory s.r.o., Baker & McKenzie s.r.o., bnt attorneys-at-law, s.r.o. a Kinstellar, s.r.o.  V odpoledním bloku se pak můžete těšit na Frank Bold, Wilson & Partners, CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ, s.r.o., Havel, Holásek & Partners a Advokátní kancelář Pokorný, Wagner & partneři. Odpolední prezentace pak završí Ministerstvo spravedlnosti.

Kromě výše zmíněných kanceláří budou po celý den u svých stánků studentům k dispozici také zástupci mezinárodních advokátních kanceláří Allen & Overy, Clifford Chance a Pierstone, advokátní kancelář, s.r.o. V rámci JFK se budou mimo samotnou ELSA Olomouc prezentovat rovněž další studentské spolky (Nugis Finem) nebo projekt Law4Life zabývající se právnickým vzděláváním se zaměřením na právní kliniky. Po celou dobu konání veletrhu bude navíc na místě Studentské kariérní a poradenské centrum UP, jež poskytne studentům rady, jak vylepšit své životopisy, sepsat motivační dopis a poradí i v oblasti kariérního uplatnění.

Roman Zapletal, Vice President for Seminars & Conferences


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.