Jen titul nestačí... Jak najít práci, radil studentský veletrh

Veletrh pracovních příležitostí hostila Pevnost poznání.
Fotogalerie: Petr Holouš
středa 22. dubna 2015, 14:56 - Text: Pavel Konečný

Druhý ročník veletrhu pracovních příležitostí s názvem Worco zorganizovali dnes v Pevnosti poznání studenti olomoucké pobočky AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales). Přilákala více než stovku účastníků.

„Veletrh jsme rozšířili o setkání s manažery firem. Studenti mají možnost popovídat si například se zástupci společností jako jsou OLC Systems či Precheza, GMC nebo Česká spořitelna,“ vyjmenovala pořadatelka Karolína Slabá.

Do spoluorganizace se pustilo i nově vznikají Studentské poradenské centrum. „Provádíme zde dotazníkové šetření analýzy poradenských potřeb. Podle toho, co si studenti budou přát a kam směřuje jejich zájem, budeme koncipovat své aktivity,“ vysvětlila ředitelka centra Jitka Janečková Moťková. Centrum má širokou paletu aktivit včetně setkávání s podnikateli, stínování manažerů nebo pracovní stáže.

Na dnešní Worco přišli i studenti geoinformatiky, kteří v budoucnu chtějí podnikat. „Záměrně jsme přišli na přednášku, která se zabývala pohledem pro začínající podnikatele. Byla pojata netradičním způsobem z hlediska osobní motivace, co by si člověk měl ujasnit, než se pustí do kariéry podnikatele,“ uvedl Karel Macků. Spolu s budoucím společníkem Vojtěchem Cíchou se shodli na tom, že po dnešku mají nové náměty k uvažování.

Jeden z dnešních workshopů byl zaměřen na sketchnotingu – efektivním způsob pořizování vizuálních poznámek a jeho použitím pro zlepšení porozumění problému a hledání konkrétního řešení. „Učili jsme se dělat poznámky i graficky. Tak, abychom se naučili používat i druhou část mozku a lépe si zapamatovali, co slyšíme,“ popsala Markéta Grbavčicová, která studuje v Brně mezinárodní rozvoj. S programem byla spokojena.

Součástí veletrhu s dovětkem Jen titul nestačí... bylo i postupné zapojování studentů do pracovního života. Dozvěděli se, jak správně napsat motivační dopis a životopis.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.