Jednání kraje a univerzity: vztahy s čínským regionem i prodej školní budovy

Rektor Jaroslav Miller (vlevo) a hejtman Jiří Rozbořil.
Fotogalerie: Pavel Konečný
pondělí 26. května 2014, 15:28 - Text: Pavel Konečný

K pracovnímu obědu na Svatý Kopeček pozvalo vedení Olomouckého kraje rektora, prorektory a děkany všech fakult Univerzity Palackého. Obě strany diskutovaly témata, která je spojují.

„Hlavní je, že jsme se poznali a mluvili jsme o věcech, které zajímají obě strany. Nelze tedy říci, že kraj a univerzita vedle sebe existují bez vzájemné komunikace,“ prohlásil po jednání rektor Jaroslav Miller.

„Bylo to pro nás zároveň seznámení s novým vedením. Schůzka měla dát některým záležitostem spád, aby byly vyřešeny,“ uvedl za hostitele hejtman Jiří Rozbořil.

Tím nejkonkrétnějším tématem byl odprodej olomoucké obchodní akademie. „My vlastníme část budovy, ale zřizovatelem školy je kraj,“ vysvětlil rektor Jaroslav Miller.

Společnou řeč našel kraj s univerzitou také při navazování kontaktů v čínském regionu Jün-nan. „Chystáme se tam do konce roku navázat partnerské a ekonomické vztahy,“ řekl Žurnálu Rozbořil. Rektor Miller dodal, že univerzita expanzi kraje do Číny v podstatě organizačně domluvila.

Mezi další diskutovaná témata patřily také integrované územní investice (ITI). „Šlo o provázanost univerzity a Olomouckého kraje jako nositele strategického rozvoje,“ dodal hejtman Rozbořil.

Podobné setkání už vedení univerzity absolvovalo počátkem dubna na olomoucké radnici. S představiteli města tehdy diskutovali akademici o transferu technologií či rozvoji cyklistické dopravy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.