Jeden den ve Vídni, nepočítaně zážitků

Studenti právnické fakulty ve Vídni.
Foto: ELSA Olomouc
středa 23. března 2016, 09:32

Vybraní studenti Právnické fakulty UP v Olomouci měli na konci loňského listopadu možnost zúčastnit jedinečné jednodenní mezinárodní Institutional Visit do předvánoční Vídně. Akce byla organizována ELSA Olomouc ve spolupráci s Mgr. Renatou Klčovou z Katedry jazyků PF UP, kteří pro účastníky připravili velmi pestrý program.

V rámci této odborné exkurze do rakouské metropole tak měli studenti možnost navštívit nejprve budovu Zemského soudu v trestních věcech („Landesgericht für Strafsachen Wien"), kde zhlédli i jedno právě probíhající soudní přelíčení, týkající se konkrétně trestného činu krádeže.

Následně účastníci exkurze zavítali do budovy soudu nedalekého historického komplexu Vídeňské univerzity („Universität Wien“), jež si v letošním roce připomíná významné jubileum 650 let od svého založení. Poté se podívali i do alma mater svých vídeňských kolegů, tedy do architektonicky originálně řešené budovy Právnické fakulty Vídeňské univerzity („Rechtswissenschaftliche Fakultät") v centru města.

Odpoledne pak měli studenti jedinečnou možnost navštívit úřad rakouského Veřejného ochránce práv, který je ve skutečnosti sídlem hned tří ombudsmanů („Volksanwaltschaft Wien"). Zpříjemněním návštěvy této instituce byla i následná diskuze, kde pověření zástupci zodpovídali veškeré položené zvídavé dotazy.

Den plný mnoha zajímavých zážitků i nových poznatků studenti naší fakulty završili v předvánočním čase neodmyslitelnou návštěvou tradičních adventních trhů na náměstí před budovou vídeňské radnice („Christkindlmarkt"), kde měli mezi stánky s nejrůznějším občerstvením i vánočními ozdobami alespoň na malou chvíli možnost načerpat pravou vídeňskou předvánoční atmosféru.

Na úspěšnou exkurzi uskutečněnou na konci listopadu minulého roku naváže další, v letním semestru plánovaná odborná exkurze, tentokrát do vídeňského sídla OSN (UNO-City) u příležitosti oslav světového Dne Země – pátek 22. 4. 2016. Zájemci se mohou kromě prohlídky exteriérů i interiérů architektonicky jedinečně řešených sídelních budov těšit rovněž na zhlédnutí „kamene z Měsíce“ v rámci expozice Úřadu pro vesmírné záležitosti (UNOOSA).

Roman Zapletal, Vice President Seminars & Conferences ELSA Olomouc


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.