Jaromír Krátký u Mloka

Jaromír Krátký: 6303i.
Repro: Žurnál UP
pondělí 6. ledna 2014, 08:49 - Text: Hana Křížková

Leden by se dal označit za měsíc nových začátků, ale také za měsíc značně krizový. Někdo prochází krizí kvůli kvantu studijních materiálů ke zkouškám, jiný krizí sebevědomí z nabraných vánočních kil.

Fotografie už dlouho prochází krizí epistemologickou. Jaromír Krátký se snaží pochybnostem o zobrazovací pravdivosti svých fotografií vyhnout absencí jakýchkoliv retuší a přidaných zásahů.

Jeho kapesní „zbraň“ v podobě Nokie 6303i zachytila výjevy z Olomouckých životů a zákoutí. Zachycenou realitu volně inspirovanou Janem Švankmajerem můžete přijít poprvé omrknout 8. ledna v 17:00 na vernisáž do Galerie U Mloka. Třeba vás výstava také přiměje si víc všímat veřejného prostoru a zkusit použít své mobilní telefony k focení i jiných fotografií než našpulených selfie.

Doporučuji navštívit výstavu Jaroslava Krátkého v Galerii U Mloka, protože tak aspoň na chvíli zapomenete na zkoušky i vánoční špeky. Skončí 3. února.

Více ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.