Jan Mühlfeit v Olomouci vysvětlí, jak najít a využít svůj skrytý potenciál

Objevte své možnosti!
Repro: Žurnál UP
pátek 1. dubna 2016, 07:02 - Text: Ivana Pustějovská

Jan Mühlfeit, úspěšný manažer a někdejší prezident firmy Microsoft pro Evropu, bude v Olomouci přednášet, jak využít své skryté možnosti. Uznávaný kouč a mentor, který se věnuje rozvoji lidského potenciálu, do města přijede v rámci cyklu přednášek připomínajících 60. výročí Gymnázia Olomouc-Hejčín. Spoluorganizátorem setkání s Janem Mühlfeitem je Univerzita Palackého, na jejíž Právnické fakultě se přednáška 7. dubna v 18 hodin uskuteční.

Jan Mühlfeit má za sebou velmi úspěšné budování týmů a organizací během své téměř 22 let dlouhé kariéry v Microsoftu, kde působil na různých vedoucích pozicích. Vytvořil poměrně unikátní metodiku, která má kořeny v pozitivní psychologii a je založena nejen na jeho vlastních zkušenostech, ale i zkušenostech mnoha úspěšných osobností ze světa globálního byznysu, politiky a sportu, s nimiž se setkal a spolupracoval. Jan Mühlfeit koučuje vrcholové manažery z mnoha zemí a je vyhledávaným řečníkem na konferencích významných institucí, např. Světového ekonomického fóra, Evropské komise nebo OECD. V současnosti má v České televizi vlastní talk show, kterou pravidelně vysílá ČT2.

„Je nám ctí, že v rámci našich oslav nás navštíví tak výrazná osobnost. Potěšilo mě, že akci iniciovali naši studenti, a jsem také rád, že spolupráce s člověkem, který dlouhá léta působil jako prezident pro Evropu ve společnosti Microsoft, zapadá do koncepce rozvoje naší školy – stát se lídrem v oblasti digitálního vzdělávání,“ řekl Karel Goš, ředitel Gymnázia Olomouc-Hejčín.

Iniciátorem akce je student Matěj Baránek: „Pozval jsem pana Mühlfeita do Olomouce, protože si myslím, že je dobré šířit jeho zkušenosti a know-how, nejen mezi studenty nejprestižnějších univerzit světa, ale i mezi studenty Gymnázia Hejčín, Univerzity Palackého a veřejnost.“

Na přednášce tak bude řeč především o objevování skrytého potenciálu a o jeho využití. „Pokud lidé dělají to, k čemu mají talent, co je jejich silnou stránkou, mohou být nejenom produktivnější a úspěšnější, ale i šťastnější. Odemykání lidského potenciálu je pro mne osobní mantrou, protože si myslím, že pokud lépe využijeme to nejlepší v nás, podaří se tak vytvořit i lepší svět k našemu žití. Jsem rád, že se budu moci podělit v Olomouci o své zkušenosti, jak uspět v globální ekonomice,“ řekl Jan Mühlfeit. Jak dodal, úspěchu dosáhl díky tomu, že dokázal odemknout potenciál nejen svůj, ale především lidí, se kterými pracoval. „Podle společnosti Gallup baví práce v zaměstnání jen 20 procent lidí, ti ostatní chodí do práce pouze vydělat peníze. Svět tak funguje jen na 20 procent svých ekonomických a sociálních možností. To je možné změnit.”

Setkání s Janem Mühlfeitem se koná 7. dubna v 18 hodin v aule Právnické fakulty Univerzity Palackého.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.