Investor Šantovka Tower žaluje radnici

Šantovka Tower.
Vizualizace: SMC Development
pátek 7. listopadu 2014, 07:52 - Text: (caf)

Investor plánované výškové stavby Šantovka Tower podal na město žalobu. Podle Olomouckého deníku Office Park Šantovka v ní napadá část územního plánu, která se týká právě lokality areálu bývalého závodu Milo.

Nový územní plán, který odsouhlasili olomoučtí zastupitelé v polovině září, tam nepovoluje výstavbu zamýšleného 22patrového objektu Šantovka Tower. Celou záležitostí se nyní bude zabývat Krajský soud v Ostravě.

„Mohu pouze potvrdit podání žaloby na neplatnost nového územního plánu. Další podrobnosti a budoucí kroky projektu Šantovka nebudeme v současné době sdělovat," uvedl mluvčí projektu Šantovka Juraj Aláč.

V téměř třicetistránkovém návrhu žaloby, která je k dispozici na úřední desce magistrátu, právník investora Martin Mládek zmiňuje, že nový územní plán město připravovalo a následně schválilo protiprávně hned v několika oblastech.

V návrhu žaloby například uvádí, že úředníci nedostatečně odůvodnili připomínky, které investor během přípravy nového plánovacího dokumentu řádně řešil. Kromě jiného také podotýká, že nový územní plán významně omezuje vlastnická práva.

Odvolává se na jednání rady města ze srpna roku 2008, kdy po projednání záměru Šantovka vyjádřili radní celému projektu podporu.

Podle vedoucího odboru koncepce a rozvoje olomouckého magistrátu, jehož úředníci ve spolupráci s kanceláří architektů Knesl+Kynčl zásadní rozvojový plán města připravovali, se nyní nedá postup investora příliš komentovat.

„Nový územní plán zůstává i nadále v platnosti. O návrhu investora se povede soudní líčení, jehož účastníkem je i město," sdělil Deníku vedoucí odboru Marek Černý. Podle něj bude úkolem soudního přelíčení, aby prokázalo, zda má žalobce pravdu. „Jsme přesvědčeni, že předložený a následně schválený materiál není v rozporu se zákonem," dodal Černý.

Termín prvního jednání dosud nebyl nařízen.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.