International Week 2015 na Pedagogické fakultě UP

Koordinátoři programu Erasmus+ navštívili
pondělí 12. října 2015, 13:27 - Text: (Redakční pošta)

Zahraniční oddělení Pedagogické fakulty UP ve spolupráci s Katedrou primární a preprimární pedagogiky, Katedrou hudební výchovy a Ústavem cizích jazyků pořádalo pod záštitou děkana Pedagogické fakulty UP ve dnech 5. 10. – 9. 10. 2015 International Week. Tato akce navázala na Mini-International Week 2014, který byl na PdF realizován v loňském akademickém roce.

Jednalo se o setkání koordinátorů Erasmus+, akademických i neakademických pracovníků z partnerských zahraničních univerzit, a to z Norska, Švédska, Španělska, Rakouska, Maďarska a Slovenska.  Většina partnerů přijela na naši fakultu z univerzit, s nimiž spolupracuje Katedra primární a preprimární pedagogiky.

Hosty přivítal proděkan pro zahraniční vztahy dr. Vojtech Regec a vedoucí Oddělení mezinárodních vztahů UP Mgr. Yvona Vyhnánková. Poté se slova ujala dr. Alena Vavrdová z Katedry primární a preprimární pedagogiky, která se společně se Zahraničním oddělení PdF podílela na organizaci a seznámila účastníky s programem a průběhem celé akce.

Dr. Regec zahraničním partnerům představil Univerzitu Palackého a Pedagogickou fakultu UP. Na něj navázala svým úvodem do českých reálií dr. Vavrdová.  Pondělní odpoledne bylo věnováno prezentacím zahraničních hostů pro studenty PdF. V úterý se stejně jako v loňském roce uskutečnily návštěvy univerzitní mateřské školy a International School Olomouc, které spolupracují při umístění zahraničních studentů v rámci pedagogických praxí. Odpoledne proběhla komentovaná prohlídka Olomouce, kterou vedla Mgr. Dagmar Zdráhalová ze Zahraničního oddělení PdF. Středečním programem byla celodenní exkurze, jejíž součástí byla návštěva Muzea Komenského v Přerově a Květné zahrady v Kroměříži. Během prohlídky v Muzeu Komenského hosté nahlédli a mohli se dotýkat prvních spisů Komenského a v rámci animačního programu sami usedli do školních škamen. Pro všechny se tato návštěva stala nezapomenutelným zážitkem.  V rámci čtvrtečního dopoledne proběhly pro studenty Katedry primární a preprimární pedagogiky a studenty Katedry hudební výchovy přednášky zahraničních kolegů. Na tyto přednášky navázal tzv. kulatý stůl, v jehož rámci účastníci diskutovali o společných tématech a předali si navzájem své zkušenosti. Všichni zúčastnění se shodli, že společné setkání na této úrovni jim umožnilo získat nové informace a ocenili možnost získat nové příležitosti pro vzájemnou spolupráci.

Pátečního volného programu mohli hosté využít k návštěvě Prahy, ale také k individuálním konzultacím na zainteresovaných pracovištích.

Mgr. Jana Dostálová, vedoucí Zahraničního oddělení PdF UP


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.