Hradecká univerzita začala se stavbou přírodovědecké fakulty

Přírodovědecká fakulta v Hradci Králové.
Vizualizace: UHK
neděle 15. února 2015, 19:22 - Text: Jana Opočenská

Univerzita Hradec Králové zahájila stavbu samostatné budovy přírodovědecké fakulty. Trvat by měla přibližně rok a půl a po dokončení budou její prostory sloužit především specializovaným laboratořím.

Nové laboratoře poskytnou zázemí i pro několik desítek vědecky zaměřených pracovníků fakulty. Jednou z nic bude i toxikologické pracoviště.

 „Nová budova přírodovědecké fakulty spolu se špičkovým vybavením pro vědeckou a výzkumnou práci bude obrovským impulsem pro rozvoj námi pěstovaných disciplín. Předpokládám, že se stane velkým lákadlem a magnetem pro studenty, ale i jejich profesory, kteří zde najdou zázemí odpovídající jednadvacátému století,“ uvedl rektor Univerzity Hradec Králové Josef Hynek.

Nová budova vyroste v univerzitním kampusu poblíž soutoku Labe a Orlice, podle kterého nese název Na Soutoku. Stojí zde už například objekt společné výuky nebo budova fakulty informatiky a managementu. „Novou budovou se podstatně rozroste univerzitní kampus, zalidní se novými studenty a pracovníky, kteří do ní přesídlí ze stávajících budov. Ty budeme moci prodat, nebo nabídnout dalším součástem univerzity, které jsou nyní v nájmu,“ popsal Hynek.

Přírodovědecká fakulta vznikla v roce 2010 a jde tedy o nejmladší fakultu královéhradecké univerzity.  Studuje zde přibližně 700 studentů v bakalářském, magisterském i doktorském stupni studia.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.