Hledají se šanghajští bojovníci

Foto: archiv JH
úterý 25. března 2014, 12:15 - Text: Martin Višňa

Možnost strávit část léta poznáváním čínské kultury a tréninkem tradičních bojových sportů se nabízí studentům Univerzity Palackého. Na palubu letadla mířícího do Šanghaje může v červenci usednout až pět olomouckých bojovníků.

„Organizátoři Letní školy bojových umění ze Šanghajské sportovní univerzity nám letos nabídli pět míst, rozhodli jsme se proto otevřít možnost studijního pobytu v Číně také zájemcům z ostatních fakult,“ uvedl proděkan fakulty tělesné kultury Martin Kudláček.

Pětice studentů, která do Šanghaje odletí, vzejde na začátku dubna z výběrového řízení. Do něj se mohou přihlásit všichni sportovně založení zájemci, zápal do bojových umění je výhodou. Musí pouze do 3. dubna poslat vyplněnou přihlášku a životopis v angličtině. Čtyři dny nato proběhnou motivační pohovory.

Odlet vybrané pětice je naplánován na 13. července, návrat do Česka na 10. srpna. Během téměř měsíčního pobytu, jehož náklady hradí čínská strana, studenti načerpají atmosféru Dálného východu, osvojí si základy tradičních bojových umění, jako je wu-shu, a také poznají nové lidi z celého světa.

V loňském roce absolvoval Letní školu bojových umění student tělesné výchovy a učitelství geografie pro střední školy Jan Herzán. „Nebyla to taková makačka, což bylo i tím, že s námi ve skupině cvičili i začátečníci. První trénink byl náročnější, potom už v pohodě. Učili jsme se také čínsky a základy kaligrafie nebo jezdili na poznávací výlety do okolí. Třeba vyhlídka ze Světového obchodního centra, jehož budova připomíná otvírák, byla fascinující,“ vzpomíná Herzán, který trénuje v olomouckém wu-shu klubu.

Podrobné informace a přihlášku zájemci najdou ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.