Garden Food Festival opět vyhlásí nejlepší studentskou polévku

Studenti Univerzity Palackého mohou i letos soutěžit na Garden Food Festivalu.
Foto: Milada Hronová
úterý 29. března 2016, 13:21 - Text: Milada Hronová

Olomouc bude v polovině května patřit přehlídce dobrého jídla a pití. Garden Food Festival se i letos uskuteční za účasti Univerzity Palackého. Své kuchařské umění představí jak Menza, tak studenti.

Garden Food Festival nabídne zajímavé tuzemské i zahraniční kuchyně. I letos chystá soutěž o nejlepší studentskou polévku. O výhru se může ucházet každý posluchač, který recept do soutěže přihlásí. Recepty je možné poslat do 15. dubna.

„Ze zajímavých, neobvyklých i tradičních receptů, které k nám doputují, vybereme deset. Jejich autoři pak budou mít jediný úkol. Uvařit na Garden Food Festivalu pět litrů své polévky a přesvědčit porotu v čele s rektorem, že zrovna ta jejich je nejlepší,“ říká Ondřej Martínek z oddělení komunikace UP.

Loňskou studentskou soutěž vyhrála Barbora Štréglová, tehdejší studentka fyzioterapie. Porotu zaujala specifická chuť její pivní polévky.

„Na letošního vítěze čeká večeře pro dva v luxusní olomoucké restauraci a další věcné ceny Univerzity Palackého a Garden Food Festivalu. Všichni soutěžící získají i drobné dárky a dvě volné vstupenky na festival,“ dodává Ondřej Martínek.

Stejně jako loni i letos se na festivalu dobrého jídla a pití ukáže i Menza Univerzity Palackého. Během prvního ročníku festivalu mnohé uchvátila svým jelením i hovězím gulášem v domácím chlebu. Za víkend tehdy naservírovala tisíc tři sta porcí.

Druhý ročník Garden Food Festivalu se uskuteční 14. a 15. května ve Smetanových sadech.  

Recepty na senzační polévky je možné posílat na adresu ondrej.martinek@upol.cz


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.