For Model: lodě, letadla i hrady

Repro: Žurnál UP
čtvrtek 12. března 2015, 11:21 - Text: (caf)

Klukovský svět plný rychlých vozů, elegantních letadel, impozantních válečných plavidel, ale i hradů, mohutných pevností a nekonečné hvězdné oblohy nabídne přes víkend výstava For Model.

Od pátku do neděle 15 března zavede For Model ny Výstavišti Flora malé i odrostlejší návštěvníky do kouzelného světa plného her a fantazie.

„Modelářská část výstavy zahrnuje expozice historických bitevních lodí, letadel, ponorek, automobilů, železniční i bojové techniky. Přímo v akci se návštěvníkům předvedou dálkově ovládané RC nákladní automobily, letadla, vrtulníky i lodní modely v instalovaném bazénku. Pavilon E pak bude patřit pohyblivým vláčkům, i těm historickým včetně kouzelných mašin z Divokého západu,“ vyjmenovala garantka výstavy Dagmar Maixnerová.

Mnohé modely budou návštěvníci moct sami pilotovat, ať už se to týká věrných leteckých trenažerů či pekelně rychlých RC autíček.

Sběratelé zase představí v pavilonu A své vzácné a bohaté kolekce turistických známek, pohlednic, medailí, časopisů či knih, dále vojenskou i hasičskou výzbroj a výstroj nebo sbírky modelů hradů, zámků či roubených chalup. V numismatické sekci budou k vidění třeba také platidla z období první a druhé světové války. Výstava je po loňské úspěšné premiéře letos již podruhé rozšířena také o expozici a prodej hraček a stavebnic. „Představí se třeba originální česká stavebnice s patentovým systémem Gecco,“ zmínila Maixnerová.

Výstava For Model bude otevřena v pátek a v sobotu od 9 do 18, v neděli do 17 hodin. Plné vstupné činí 80 korun, zlevněné 40 korun.

Více ZDE.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.